Site preloader
Tips

Groen in huis

9 augustus 2017

Groen in huis doet wonderen! Planten zorgen niet alleen voor een gezonde dosis zuurstof in huis maar het huis gaat letterlijk er van leven. Het zorgt voor sfeer, kleur en contrast. Bang dat je geen groene vingers hebt? No worries, er zijn genoeg planten die gemakkelijk in leven zijn te houden. 

Zuurstof en zuivering

Planten zorgen niet alleen voor sfeer en kleur in het interieur maar zorgen ook voor zuurstof. De huizen van tegenwoordig worden steeds beter geïsoleerd en daardoor hebben we sneller te maken met droge lucht en weinig zuurstof. Luchtzuiverende planten nemen via de bladeren schadelijke stoffen op uit de lucht. Vervolgens worden deze stoffen afgebroken door de plant. Ze zetten daarnaast overdag CO2 in zuurstof om en brengen ze waterdamp in de lucht, waardoor er sprake is van een hogere luchtvochtigheid in de ruimte. Benieuwd welke planten een luchtzuiverende werking hebben? Je kan die hier inclusief alle voordelen vinden.

Planten die weinig aandacht vragen

Geen planten in huis omdat je geen groene vingers hebt? No worries, er zijn genoeg oplossingen te vinden voor dat probleem. Als eerste zijn er natuurlijk tons of nepbloemen online en in de winkel te vinden alleen is dat niet echt hetgeen wat wij voor ogen hebben bij “groen in huis”. Maar de cactus is wel een perfecte eyecatcher! Super groen en prachtig om te zien op dat kastje in de woonkamer. En gelukkig behoort de cactus a la 2017 tot de meeste trendy kamerplanten! Bang dat je hond of kat de cactus een keer te interessant vindt? Kies dan voor de vetplant of de sanseveria, beide hebben weinig aandacht nodig en zijn zeker niet minder leuk.

 

bron:  apairandasparediy.com  | unknown

 

Ben jij ook dol op groen in huis? Tag ons op instagram met #groeninhuis #interiordrug en wij zien graag jouw planten!

 

DISCLAIMER: We endeavour to always credit the correct original source of every image we use. If you think a credit may be incorrect, please contact us.

28

Leave a comment

Instagram has returned invalid data.