Site preloader
Tips

Kleuren kiezen voor de slaapkamer

25 juli 2017

De slaapkamer is de plek waar je tot rust moet komen. We moeten er immers de hele nacht slapen. Belangrijk is dat je deze ruimte dan ook rustig houdt zodat je voldoende nachtrust krijgt. Maar waar moeten we dan voor kiezen? Donkere of lichte kleuren in de slaapkamer en welke kleuren?
 
Kleuren hebben een psychologische werking op de mens en daarom zijn sommige kleuren niet geschikt voor in de slaapkamer. Verstandig is om eerst te bekijken voor welk kleurenpalet je wilt gaan. Koele en neutrale tinten zijn aan te raden voor de slaapkamer omdat ze rustgevend en evenwichtig zijn.
 
Bekijk vervolgens hoe je slaapkamer gesitueerd is. Slaapkamers die in het noorden (minste daglicht) of westen (zon gaat daar onder) liggen ontvangen weinig daglicht. Voor deze ruimte is het dan ook verstandig om warme neutrale kleuren te gebruiken zoals off white, beige, bruin en taupe. Kies voor lichte kleuren zodat de ruimte niet te klein gaat ogen. Wil je toch graag voor een donkere kleur gaan? Kies dan voor een accentmuur.
 
 bron: hm.com | zara.com
 

Slaapkamers die veel daglicht ontvangen en dus op het oosten (daar komt de zon op) of zuiden (hele dag zonlicht) liggen zijn er meer mogelijkheden. Hiervoor kan je donkere kleuren gebruiken in een neutrale of koele tint zoals blauw, groen en grijs.
 
 bron: hm.com | cocolapinedesign.com
 
 
Bekijk bijvoorbeeld deze 3 onderstaande kleuradviezen die geschikt zijn voor de slaapkamer.
 


 
DISCLAIMER: We endeavour to always credit the correct original source of every image we use. If you think a credit may be incorrect, please contact us.

17

Leave a comment

Instagram has returned invalid data.