Site preloader
DIY

Plantenstandaard

3 mei 2017

Deze prachtige mid century plantenstandaard zijn we al een aantal keren tegengekomen tijdens het doorbladeren van de woonbladen en na uren scrollen door Pinterest. Natuurlijk kunnen we hem ook gemakkelijk kopen, maar een zelfgemaakt item zorgt toch voor wat extra emotionele waarde. Daarnaast scheelt het vaak ook nog eens enorm in de kosten!

 

Deze plantenstandaard geeft je de mogelijkheid om zowel kleine of grote planten op diverse plekken in huis neer te zetten. Doordat je zelf kan bepalen hoe hoog je hem maakt, kan je ook 3 dezelfde planten in een groep plaatsen waardoor er verschillende hoogtes worden gecreëerd. Dit geeft een speels en interessant effect. Daarnaast is de plantenstandaard natuurlijk ook voor buiten te gebruiken aangezien hij van hout is gemaakt.

 

Benodigdheden: Materialen:
1 lange lat (vierkant) zaag
4 deuvels schuurpapier
beits boormachine
eventueel houtlijm  kwast

 

Stap 1:

Zaag eerst de poten in 4 gelijke stukken. Zaag vervolgens het draagvlak, dit zijn 2 latjes van dezelfde lengte.

 

Stap 2:

Maak in beide latjes voor het draagvlak een inkeping in het midden. Als je latje 4×4 cm is, maak dan een inkeping van 2 cm in beide latjes. Op deze wijze moeten ze nu in elkaar passen.

 

 

Stap 3:

Maak in alle 4 de poten op dezelfde hoogte een boorgat met dezelfde diameter als de deuvels. Maak vervolgens ook in de draag latjes in het midden een boorgat met dezelfde diameter als de deuvels.

 

Stap 4:

Indien je wil dat de latjes goed stevig vast zitten, vul de gaten dan met een druppeltje houtlijm en druk vervolgens de deuvels erin. Hierdoor word hij heel stevig en kan hij ook meer gewicht dragen.

 

 

Stap 5:                                                                                         

Wil je de plantenstandaard een donkerder kleurtje geven? Beits hem dan in een iets donkerdere kleur. Je kan hem natuurlijk ook verven in een kleur naar wens.

 

Ook deze DIY gemaakt? Wij zien graag jullie creaties terug!

 

bron: ehow.com | the bali blog
 
 
 

DISCLAIMER: We endeavour to always credit the correct original source of every image we use. If you think a credit may be incorrect, please contact us.
14

Leave a comment

Instagram has returned invalid data.