Site preloader
Tips

Wat is een accentmuur?

24 september 2017

Leuk al die termen die gebruikt worden in de woonbladen en op tv maar wat betekent een accentmuur nou eigenlijk en wanneer pas je deze toe? Een accentmuur is een muur die er net even wat anders uitziet dan de rest van de muren. Bij een accentmuur wordt gebruik gemaakt van een andere kleur, of juist een kleurrijke of felle print. Door een accentmuur te gebruiken in je interieur en door te spelen met lichtinval, kan je een totaal andere beleving van een ruimte krijgen.
 

Lichtinval

Belangrijk is dat je eerst bedenkt welk effect je wilt bereiken. Bekijk in de ruimte welke muur de ideale accentmuur kan zijn. Dit kan bepaald worden op basis van lichtinval. Indien er sprake is van weinig daglicht in de ruimte, zal de accentmuur de ruimte nog donkerder laten lijken. Er kan dan beter gekozen worden voor een lichtere kleur om zo de ruimte groter te laten lijken. Dit zorgt daarnaast voor een fris effect.
 
Is er wel genoeg daglicht in huis? Dan kan je kiezen voor een mooie diepe donkere kleur. Bekijk welke muur het meeste licht vangt en of deze muur dan ook geschikt is om donker te maken.
 

Ruimte bepalend

Een accentmuur kan er voor zorgen dat de ruimte een hele andere beleving kan krijgen. Aangezien een accentmuur vaak donker of fel van kleur is, zal de betreffende muur over het algemeen meer de kamer in komen. Hierdoor zal het een echte eye-catcher in de ruimte worden. Ook is het mogelijk dat de accentmuur de ruimte juist veel groter zal laten lijken. Indien er een patroon op de muur wordt geplaatst met horizontale strepen, zal de ruimte juist breder lijken dan dat hij in werkelijkheid is. Zijn het verticale strepen? Dan lijken de muren opeens hoger dan ze in werkelijkheid zijn. Een accentmuur kan je dus helpen om een kleine ruimte groter te laten lijken en een grote kamer juist kleiner. Een accentmuur is dan ook zeker een mogelijkheid om bij stil te staan wanneer je graag creatief met de ruimte en lichtinval om wil gaan.
 


bron 1. glitterguide.com | bron 2. santana.be | bron 3. photowall.nl | bron 4. unknown | bron 5. homeandinteriors.ru | bron 6. unknown  
 
DISCLAIMER: We endeavour to always credit the correct original source of every image we use. If you think a credit may be incorrect, please contact us.
 

32

Comments

  1. Claartje

    24 september 2017 at 19:52 Beantwoorden

    Super leuk die muur. Echt een botanisch gevoel!

Leave a comment

Instagram has returned invalid data.